Maurice de Hond over Artitekst

"Ik werd, toeval of niet, precies op het juiste moment door Arjan Gout benaderd. Juist toen een spannende fase aanbrak om de waarheid over de Deventer moordzaak boven tafel te krijgen, bood hij aan om mijn teksten 'zo goed als real-time' te redigeren. En dat heeft hij waargemaakt. Vrijwel altijd heb ik mijn teksten dezelfde dag al retour."

"Arjan voelt goed aan wat de boodschap is die ik wil overbrengen en de sfeer die ik wil neerzetten. Ik deel zijn opvatting over de kracht van het woord, zeker als het gaat om zo'n belangrijke zaak als het vastzitten van een onschuldige, het vrij rondlopen van een dader en vooral: de bedreiging van onze rechtsstaat door een ongegeneerd blunderend, zichzelf niet corrigerend Openbaar Ministerie en media die zich in de maling laten nemen.

Arjan weet steeds het passende woord te vinden en elk woord op de juiste plaats te zetten. Ik ben nogal een veelschrijver, dus ik zet hem 'strategisch' in, dat wil zeggen alleen voor de teksten die echt belangrijk zijn. Zo deed hij voor mij de redactie van mijn feitenrelaas 'Oordeel zelf', maar ook mijn brief aan de Hoge Raad, de intro van mijn weblog en diverse persberichten. Kortom, als woorden een wapen worden en feilloos doel moeten treffen, kan ik Arjan Gout van harte aanbevelen."

Maurice de Hond

Lees meer over de missie van De Hond

Terug naar de homepage